450 g lístkového těsta
| 100 g bílé čokoládové polevy
| 1/2 žlutého, zeleného a medového melounu
| 2 balíčky dortové želatinové polevy
| 4 lžíce cukru
| 200 ml uchého bílého vína
| šťáva z 1 citrónu
| 100 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Dort s melounem:
Troubu předehřejeme, poskládáme na sebe vždy 3 plátky těsta a tence je vyválíme. Podle okraje formy vykrojíme dva pláty. Pečeme je 12 minut na plechu vyloženým papírem na pečení. Bílou čokoládovou polevu rozpustíme a 2/3 potřeme spodní dortový plát. Zbývající třetinou zakapeme horní dortový plát pomocí lžičky. Oba pláty chladíme, aby čokoláda ztuhla. Melouny nakrájíme na kostičky. Několik kostiček necháme na ozdobení. Polevou potřený plát spodní ohradíme dortovým kruhem a poskládáme na něj kostičky melounu. Dortovou želatinovou polevu rozmícháme ve víně, citrónové šťávě a 250ml vody. Mícháme, přivedeme k varu a zvolna vaříme 2 minuty. Polevou zakapeme melouny a chladíme 30 minut. Ušleháme smetanu a naneseme ji na melouny. Přiložíme horní dortový plát a dort ozdobíme kostkami melounu.
Fotky receptu Dort s melounem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!