Postup přípravy receptu Dort s pomeranči:
Z bílků a 3 lžic vody ušleháme sníh. Přisypeme 100 g cukru, přidáme žloutky. Smícháme mouku, škrob a prášek do pečiva a přimícháme. Nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme asi 20 minut. Necháme zchladnout. Upečený dort vodorovně rozkrojíme. Pokapeme likérem. Spodní část položíme do dortového kruhu. Z částí pomeranče vymačkáme šťávu(asi 400 ml), namočíme želatinu, smícháme trochu šťávy, 20 g cukru a pudinkový prášek. Zbylou šťávu povaříme, přidáme pudink a přivedeme k varu. Přidáme stroužky pomeranče (12 kousků odložíme) necháme trochu zchladit, želatinu vymačkáme a rozpustíme v pudinkovém krému. Ušleháme 125g smetany s 1 balíčkem vanilkového cukru. Až začne pudink tuhnout, vmícháme šlehačku a směsí potřeme spodní část korpusu a necháme asi 2 hodiny v chladu. Zbývající cukr rozpustíme. Za pomoci vidličky vytáhneme cukrová vlákna. Ve zbytku karamelu obalíme mandle a rozložíme na alobal. Necháme ztuhnout a pak nahrubo nasekáme. Zbývající smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme. Polovinou potřeme dort. Druhou polovinu naplníme cukrářský sáček a ozdobíme. Nakonec ještě přidáme stroužky pomeranče, mandle v karamelu, karamelová vlákna a nastrouhanou kůru z pomeranče.
poznámka:výroba dortu trvá asi 3,5 hodiny.