Postup přípravy receptu Dort šachovnice :
Vyšleháme bílky s cukrem a špetkou soli, přidáme žloutky, lehce vmícháme sypké suroviny a vodu. Pečeme velmi pozvolna.
Vychladlý korpus podélně 2x rozřízneme, spodní plát dáme na stranou, vrchní dva rozřežeme na 6 kruhů.
Ohřejeme mléko a v něm rozpustíme předem namočenou želatinu. Smícháme cukr, tvaroh a mascarpone. Dvě lžíce směsi přidáme do želatiny, pak želatinu přidáme do zbytku tvarohové hmoty. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.
Na tác dáme spodní kolo, které znovu uzavřeme do obvodové formy na dort, pak už jen skládáme kolečka a krém (krém se dobře nanáší zdobícím sáčkem). Na vrchní vrstvu se mi nedostal krém, proto je dort o jednu nižší. Příště dám víc šlehačky do krému.
Kolečka jsem dělala kružítkem a postupně po jedné vrstvě z papírové šablony odstřihovala.