Postup přípravy receptu Dort se šlehačkovým krémem :
Nejdříve si připravíme korpus. Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny, z bílků ušleháme tuhý sníh. Prášek do pečiva vmícháme do mouky. Do žloutkové hmoty postupně přidáváme mouku a sníh a lehce promícháváme.
Dortovou formu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Urovnáme do ní těsto a pečeme při 200 stupních C.
Zatím si připravujeme náplň. Do hrnku nad párou nalijeme smetanu, přidáme na kousky rozlámanou čokoládu, kakao, lžíci moučkového cukru a solamylu. Za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí, potom odstavíme, ale mícháme až do vychladnutí, aby se nevytvořil škraloup. Je to hladká, hustá, čokoládová hmota. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme připravenou (a vychladlou) šlehačkovou kaši. Vymícháme hladkou náplň.
Dortový korpus rozřízneme na 3 části, promažeme krémem a spojíme. Boky také potřeme krémem a posypeme nastrouhanou tatrankou. Teprve potom dozdobíme povrch dortu.