Postup přípravy receptu Dort se sušenými švestkami:
Sušené švestky zalijeme vroucí vodou a necháme přes noc stát. Druhý den troubu předehřejeme na 180 °C. Tuk utřeme s cukrem. Bílky ušleháme s trochou cukru na pevný sníh. Do tuku postupně zašleháme žloutky a střídavě pak po lžících mouku, med, zakysanou smetanu, sůl a posekané vlašské ořechy. S poslední moukou vmícháme prosátý prášek do pečiva a nakonec opatrně zapracujeme sníh. Dobře promícháme a vypracujeme vláčné těsto, jímž naplníme vymazanou, hrubou moukou vysypanou dortovou rozevírací formu(o průměru 26 cm) a pečeme zvolna v předehřáté troubě asi 35 minut. Vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout a vyjmeme z formy na drátěnou podložku. Vychladlý korpus dvakrát vodorovně rozřízneme. Slijeme švestky a do každé vložíme 1/4 jádra vlašského ořechu. Svaříme kondenzované mléko; až vychladne, vmícháme do něj máslo a kakao. Polovinou krému potřeme spodní díl korpusu a poklademe 1/3 sušených švestek. Zakryjeme druhým dílem korpusu, namažeme zbylým krémem(i okraje dortu). Rozložíme další 1/3 švestek. Třetí díl korpusu nastrouhááme, drobky posypeme dort i okraje a ozdobíme švěstkami.