Vložil: | Zuzydlo |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dort slunečnice:
Korpus:
| 6 ks vajec
| 1 1/4 hrnku cukru
| 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
| 6 lžic horké vody
| 1/2 prášku do pečiva
| Náplň:
| 1/3 Hery
| 2 vanilkový puding
| 500 ml mléka
| 3 lžíce cukru
| Mléčná marcipánová hmota:
| 100 g cukr moučka
| 50 g polotučné sušené mléko
| trochu mandlového a rumového aroma
| trochu vody
Postup přípravy receptu Dort slunečnice:
Korpus: Připravíme si čistou mísu do které rozklepneme vejce a poté se přidá cukr krystal a začneme šlehat. Až se to vyšlehá do pěny ,tak přidáme horkou vodu a polohrubou prosátou mouku , PDP(prášek do pečiva) a opatrně zamícháme. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do vyhřáté trouby na teplotu 150-180°C cca na 25 až 30 minut.
Náplň: 500 ml mléka s cukrem přivedeme k varu. Do vařící směsi se nalije rozmíchanou směs pudinkového prášku a mléka a za stálého mícháni se vše uvede do varu,vaříme cca 1 až 2 minuty. Necháme puding vychladnout. Vyšleháme si máslo a postupně přidáváme vychladlý puding.
Postup: Po vychladnutí korpusu prokrojíme na tři vrstvy. První vrstvu pomažeme višňovým džemem a na to slabou vrstvu základního máslového krému a přiložíme další vrstvu korpusu, opět pomažeme džemem a základním máslovým krémem.Poslední vrstva se pomaže jen základním máslovým krémem a namažeme strany dortu. Obarvíme kokos zelenou potravinářskou barvou a necháme ji oschnout. Suchým kokosem se obsypou strany dortu. Obarvíme základní máslový krém na kakaový máslový krém.
Květy jsou udělané z modelovací hmoty obarvený žlutým barvivem, střed květu je tvořen z čokoládové rýže.
Fotky receptu Dort slunečnice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!