Postup přípravy receptu Dort Toledo:
10 vajec ušleháme se 150 g moučkového cukru. Za stálého míchání přidáváme mouku, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva. Do středně velké dortové formy dáme pečicí papír a vlijeme těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut při 190 °C. Těsto vyjmeme, necháme vychladnout a rozkrojíme na 3 placky. Mezitím si připravíme polevu. 4 vejce ušleháme s 200 g moučkového cukru. V misce utřeme máslo a za stálého míchání přidáváme pomalu vejce utřená s cukrem a přidáme 1 lžíci kakaa. Namočíme želatinu, a připravíme ji podle návodu na obalu. Připravený rosol necháme zchladnout. Jednu placku pomažeme jednou třetinou krému a pokryjeme druhou plackou. Tuto placku pomažeme větší částí zbylého krému a trošku krému necháme na okraji dortu. Na krém naklademe broskve, zalijeme tuhnoucím ovocným rosolem, přikryjeme třetí plackou, pomažeme ji zbytkem krému a posypeme strouhanou čokoládou.