Vložil: | Glatzova |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dort vláček:
6 vajec
| 240g cukru krupice
| 1 vrchovatá lžíce kakaa+ hladké mouky tolik, aby jí bylo dohromady s kakaem 120 g
| 2 dávky krému z vanilmixu
| ořechová nádivka
| rum
| 3 lžíce meruňkové marmelády
| marcipán ze salka
| mleté ořechy
| miňonky
| marcipán
| různé bonbónky
Postup přípravy receptu Dort vláček:
Světlý korpus: bílky s cukrem ušleháme do hustého sněhu, po jednom vešleháme žloutky a pomalu tenkým pramínkem přiléváme za stálého šlehání olej. Důkladně vyšleháme a vařečkou zlehka vmícháme mouku. Nalijeme do kulaté formy (průměr 30 cm) vyložené papírem na pečení a upečeme dorůžova (200°C asi 15 minut). Takové korpusy upečeme dva.
Hnědý korpus upečeme úplně stejně, mouku před vmícháním do vaječné pěny smícháme s kakaem. Upečené korpusy necháme vychladnout.
Hnědý korpus pokropíme rumem a potřeme vrstvou krému. Přiložíme světlý korpus. Ten opět pokropíme rumem a potřeme tence marmeládou. Na marmeládu rovnoměrně naneseme ořechovou náplň a tu potřeme krémem. Přiložíme druhý světlý korpus. Celý dort potřeme krémem ze všech stran a necháme v ledničce ztuhnout. Z rozváleného obarveného marcipánu vykrojíme kruh a položíme na dort. Z jiné barvy vykrojíme "koleje" (viz foto). Boky dortu oblepíme ozdobně vykrojeným pruhem marcipánu a zbývající plochu obalíme mletými ořechy. Na koleje naskládáme vláček s nákladem a dozdobíme obarveným krémem.
Vláček vyrobíme z miňonek které obalíme proužky marcipánu.
Fotky receptu Dort vláček:
Fotky vložil: meluzína