Postup přípravy receptu Dortový korpus ořechový:
Nejprve ušleháme žloutky s polovinou cukru do husté pěny. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy, citronovou kůru a mléko. Promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z ušlehaných bílků, do kterých jsme zašlehali druhou polovinu cukru.
Směs vlijeme do lehce vymazané (máslem, olejem nebo tukem) a moukou vysypané dortové formy a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 50-60 minut při teplotě 140-180°C.
Upečený korpus necháme prochladnout a potom ho vyklopíme na podložku. Použijeme ho jako základ pro dort, který naplníme a zdobíme obvyklým způsobem, nebo ho rozřízneme a naplníme marmeládou.
Povrch můžeme polít polevou nebo čokoládou.