Použité suroviny receptu Drobenková buchta bez vajec:
0,5 kg polohrubé mouky
| 1 kypřicí prášek do pečiva
| 1 Hera
| 20 dkg mletého cukru
| dle chuti: ovoce, nejlepší jsou zavařené meruňky nebo rybíz
| 1 tvaroh
| dle chuti: cukr
| dle potřeby: mléko
Postup přípravy receptu Drobenková buchta bez vajec:
Rozděláme si do misky celou Heru, přidáme cukr a mouku s práškem do peč. a pořádně propracujeme. Vznikne nám jakoby drobenka na buchtu. 2/3 těsta dáme na plech, vymazaný. Potřeme tvarohem, který jsme trochu rozředili mlékem a osladili, poklademe ovocem a zasypeme zbytkem drobenky. Pečeme na 180 °C cca 15 minut.
Fotky receptu Drobenková buchta bez vajec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!