Postup přípravy receptu Drobenková buchta s broskvemi:
Do mísy dáme prosátou mouku, cukr a heru - může být i jiný tuk na pečení, ale hera je nejlepší. Smícháme, promneme a vytvoříme drobenku. Odebereme jeden hrnek a dáme bokem. Do zbylé směsi vmícháme prášek do pečiva, vanilkový cukr, sůl, vejce a mléka tolik, aby vzniklo řídké těsto, které vlijeme na plech, na povrch buchty naskládáme jakékoliv ovoce - nám nejvíce chutnají broskve v konzervě, posypeme odloženou drobenkou, dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C, v horkovzdušné troubě asi na 20 min, v ostatních na 30 min. Po upečení necháme vychladnout, nakrájíme na čtverce a podáváme. Dobrou chuť! Dodatek: já tuto buchtu dělám ze dvou dávek, a jen se po ní zapráší.
Fotky receptu Drobenková buchta s broskvemi:
Fotky vložil: uschi3,alenab,pajunc,evulaS33