Použité suroviny receptu Drobenkový koláč s vlašskými ořechy:
125 g máslo
| 1 lžička mletá skořice
| 4 lžíce jemný cukr
| 100 g sekané pražené vlašské ořechy
| 125 g hladká mouka
| 1 lžička zázvor
| 1 šálek broskvová štáva z kompotu
| kompotované broskve
Postup přípravy receptu Drobenkový koláč s vlašskými ořechy:
Broskve nejprve řádně osušíme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Nakrájené broskve rozložíme do zapékací misky o rozměrech 25 x 30 cm rozkrojenou stranou nahoru. Zlehka posypeme mletým zázvorem. V kastrůlku povaříme 5 minut broskvovou šťávu, až se její objem zmenší na třetinu, a zalijeme jí broskve v misce.
Ve velké míse smícháme mouku, vlašské ořechy, cukr a skořici. Přidáme máslo a prsty směs promícháme tak, aby se utvořily drobné hrudky. Vzniklou drobenkou posypeme broskve a pečeme 30 - 35 minut dozlatova
Fotky receptu Drobenkový koláč s vlašskými ořechy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!