Postup přípravy receptu Drobenkový koláč z nakyslých jablek:
Předehřejeme troubu na 225 stupňů. A připravíme si drobenku: rychle promícháme mouku, ovesné vločky, cukr a máslo. Nejjednodušší je použít kuchyňský robot. Oloupeme nakyslá jablka, vykrojíme z nich jadřince a zbytek jakblek nakrájíme na větší kusy či plátky. Vymažeme nádobu na pečení a vyložíme ji jablky. Jablka posypeme hnědým cukrem a skořicí. Úplně nahoru nasypeme drobenku. Jablečný drobenkový koláč pečeme v troubě na prostředním roštu po dobu 20-25 minut, dokud jablka nezměknou a drobenka nezezlátne. Koláč podáváme ještě teplý.
Fotky receptu Drobenkový koláč z nakyslých jablek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!