1 kg drštěk
| 2 cibule velké
| 100 g sádla
| 4 str. česneku
| 1 lžička sladké papriky
| 1 rajče zralé
| 1 zelená paprika na ozdobu
| vařené brambory
Postup přípravy receptu Dršťkový perkelt:
Dršťky properem a vložíme je do kastrolu se studenou vodou. Uvaříme je skoro do měkka. Dršťky slijeme a znovu je pořádně propereme. Nakrájíme je na tenké proužky.
Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na jemno a na tuku ji osmažíme do sklovita. Odstavíme a přidáme utřený česnek, papriku a lžíci vody. Vše na chvíli povaříme. Potom přidáme dršťky, osolíme je a podusime je do měkka. Rajče nakrájíme na malé kousky a přidáme jej chvíli před koncem dušení. POdáváme s brambory a zdobíme paprikou.
Fotky receptu Dršťkový perkelt:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!