800 g vařených drštěk
| 400 g cibule
| 3 lžíce oleje
| 50 g másla
| 2 dl bílého vína
| lžíce sekané petrželky
| 2 lžíce hladké mouky
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Dršťky po lyonsku:
Cibuli očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Na rozehřátém oleji s trochou másla ji na mírném ohni osmahneme. Dršťky nakrájíme na krátké proužky, přidáme je k cibuli a za stálého míchání ještě 3 minuty smažíme. Přidáme sůl, pepř, víno a na mírném ohni pod pokličkou dusíme 10 minut.
Potom zahustíme jíškou, kterou jsme si předem připravili. Takto upravené dršťky posypeme nasekanou petrželkou a necháme povařit.
Fotky receptu Dršťky po lyonsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!