Postup přípravy receptu Dršťky po madridsku:
Dršťky a na kousky nakrájenou hlavu a nožičky alespoň na hodinu namočíme do osolené vody, do níž přidáme také ocet.
Pak je dobře očistíme, dáme do hrnce s dostatečným množstvím studené vody a dáme vařit.
Když voda začne vřít, procedíme všechny suroviny, doplníme opět studenou vodu a vaříme.
Přidáme uzené, celý česnek, cibuli, papriku, sůl a vaříme, dokud dršťky nezměknou.
Na pánvi dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a dva stroužky česneku.
Přihodíme na kostičky nakrájenou šunku, klobásku nakrájenou na kolečka a lžičku mleté papriky (pozor ať se paprika nepřipálí).
Do nádoby (nejlépe kameninové) dáme dršťky, přidáme rozmačkanou papriku, jelítko nakrájené na kolečka a připravenou osmaženou směs.
Přidáme feferonku a zalijeme vývarem z drštěk.
Vaříme dalších 30 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Osolíme, pokud je to nutné, a občas zamícháme.
Servírujeme horké v téže nádobě.