Postup přípravy receptu Dršťky s kyselou smetanou:
Na kastrolku osmažíme nakrájenou cibulku se lžicí sádla, přidáme k tomu připravené uvařené a pokrájené dršťky a trochu je opečeme. Podle potřeby podlijeme vývarem.
Zvlášť v hrnečku ve studené vodě namočíme koření: 1 bobkový list, špetku tymiánu, 4 nová koření, 6 pepřů, 1 hřebíček a kousek citronové kůry. 5 minut provaříme, odstavíme a necháme dalších 10 minut louhovat.
Vývar z koření procedíme do omáčky, přidáme koflík kyselého mléka či smetany, ve které jsme rozmíchaly 1 PL hladké mouky. Necháme vše dobře provařiti a zhoustnouti. Podle chuti přidáme několik kapek citronové šťávy neb 1 PL vinného octa. Dosolíme, kdo rád přidá si i pepř.
K těmto dršťkám se podává knedlík.