800 g vařených drštěk
| hovězí vývar
| 2 lžíce másla
| 2 lžíce hladké mouky
| trochu mletého zázvoru
| 2 stroužky česneku
| majoránka
| sůl
| mletý pepř
| petrželová nať
| 100 g vařeného uzeného masa
Postup přípravy receptu Dršťky s uzeným masem:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme v hustší omáčku, do které přidáme zázvor, utřený česnek a majoránku. Podle chuti omáčku osolíme a opepříme. Do omáčky vložíme uvařené a nakrájené dršťky a společně povaříme.
Hotové dršťky dáme na talíř, posypeme je uzeným masem nakrájeným na tenké nudličky a ozdobíme nasekanou petrželovou natí a čerstvými rajčaty nebo paprikami. Podáváme s opékanými bramborami a omáčkou.
Fotky receptu Dršťky s uzeným masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!