Použité suroviny receptu Drůbeží aspik s paprikovou omáčkou:
500 g krůtích řízků
| 600 ml slepičího vývaru v kostce
| 2 mrkve
| 2 červené papriky
| 10 g mraženého hrášku
| 10 plátků želatiny
| 2 lžíce citronové šťávy
| dle chuti: sůl a pepř
| na omáčku:
| 1/2 červené papriky
| 2 stroužky česneku
| 120 g bílého jogurtu
| 50 ml minerální vody
| 1 lžíce hořčice
| dle chuti: mletá paprika
Postup přípravy receptu Drůbeží aspik s paprikovou omáčkou:
1. Krůtí maso vložíme do teplého vývaru a vaříme při teplotě 80 - 95 °C doměkka. Mrkev a papriky omyjeme a očistíme. Mrkev nakrájíme na kostičky, papriky na nudličky. Vše s hráškem přidáme k masu a vaříme do poloměkka.
2. Poté vývar scedíme a horkou tekutinu zachytíme. Rozpustíme v ní ve vodě namočenou a vymačkanou želatinu. Ochutíme citronem, solí a pepřem. Po vychladnuti vlijeme tenkou vrstvu želatiny na dno obdélníkové formy.
3. Maso rozkrájíme a klademe ve vrstvách střídavě se zeleninou do formy. Každou vrstvu zalijeme trochou želatiny. Uložíme asi na 2 hodiny do chladu, pak pokrm vyklopíme.
Fotky receptu Drůbeží aspik s paprikovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!