Použité suroviny receptu Drůbeží játra na švestkách a rozinkách:
500 g drůbežích jater
| dle potřeby: olej
| 1 cibule
| 250 g švestek
| 1 lžíce rozinek
| dle chuti: tymián
| 1 bobkový list
| 1 lžíce hladké mouky
| dle chuti: mletá skořice
| trošku bílé víno
| dle chuti: mletý pepř a sůl
| několik ořechových jader
Postup přípravy receptu Drůbeží játra na švestkách a rozinkách:
Drůbeží játra odblaníme a nakrájíme na stejně velké kousky. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme játra a za stálého míchání je krátce opečeme. Přidáme švestky nakrájené na čtvrtky, rozinky, koření a osmahneme.
Poprášíme je moukou, podlijeme vínem a krátce podusíme. Nakonec játra osolíme a při podávání je posypeme nasekanými ořechovými jádry.
Fotky receptu Drůbeží játra na švestkách a rozinkách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!