500 g drůbežích jater
| 2 lžíce hladké mouky na obalení
| 1 velká cibule
| 2 zelené papriky
| 2 větší rajčata
| 2 lžíce oleje
| 2 lžíce másla
| sůl
| mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Drůbeží játra po selsku:
Játra pečlivě zbavíme blanek, omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na menší kousky a lehce obalíme v hladké mouce.
Cibuli oloupeme, papriky s rajčaty omyjeme. Z paprik odstraníme semínka. Cibuli překrojíme nejprve na čtvrtiny a poté nakrájíme na silnější plátky. Papriky nakrájíme na středně silné nudličky, rajčata na měsíčky.
V pánvi rozehřejeme olej a kousky jater obalených v mouce na něm společně s cibulí orestujeme dozlatova.
Do pánve přidáme papriky a po chvilce rajčata a máslo. Směs přiklopíme a velmi krátce podusíme. Poté ji dochutíme solí a pepřem a odstavíme. Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými brambory.
Fotky receptu Drůbeží játra po selsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!