800 g brambor
| dle chuti: sůl a pepř
| 300 g zmrazeného hrášku
| 2 cibule
| 4 středně velká jablka
| 700 g drůbežích jater
| 3 lžíce mléka
| 200 ml mléka
| 40 g másla
| dle chuti: strouhaný muškátový oříšek
| dle potřeby: zelené lístky bazalky
Postup přípravy receptu Drůbeží játra s kaší:
Oloupané brambory vaříme v osolené vodě po dobu 20 minut. Před koncem vaření vsypeme hrášek.
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Připravená jablka omyjeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a rozkrájíme je. Drůbeží játra opereme a necháme osušit.
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme cibuli a jablka, poté je vyjmeme a odložíme na talíř.
Na stejné pánvi potom osmažíme játra – přibližně 4 minuty. Chvíli před koncem smažení přidáme cibuli a jablka. Nezapomeneme osolit a opepřit.
Mléko s tukem zahřejeme v hrnci, vmícháme uvařené brambory s hráškem a důkladně rozšťoucháme na pyré. Dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
Všechno podáváme nejlépe na jednom talíři a můžeme ozdobit zelenými lístky bazalky.
Fotky receptu Drůbeží játra s kaší:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!