Použité suroviny receptu Drůbeží polévka s jáhlami:
100 g jáhel
| 325 g drůbežích řízků
| 1,5 l zeleninového vývaru z kostky
| 1 bobkový list
| 1/4 celeru
| 1 pórek
| 4 mrkve
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce bodlákového oleje
Postup přípravy receptu Drůbeží polévka s jáhlami:
Jáhly vaříme v 500 ml vroucí vody asi 5 min. Poté necháme okapat na sítu. Drůbeži řízky omyjeme. Zeleninový vývar uvedeme do varu, vložíme jáhly, maso a bobkový list a vaříme na malém ohni asi 40 min. Mezitím omyjeme, očistíme a nadrobno nakrájíme zeleninu a po 20 min. varu přidáme do polévky. Cibuli a česnek oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na rozehřátém oleji. Drůbeží řízky vybereme z polévky, rozkrájíme a opět je do polévky vrátíme. Poté ji ochutíme osmaženou cibulí a česnekem, osolíme a opepříme.
Fotky receptu Drůbeží polévka s jáhlami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!