Postup přípravy receptu Drůbeží vývar s mandlovými knedlíčky:
Do studené vody vložíme kuřecí kostry, očištěnou kořenovou zeleninu a petrželové stonky bez lístků. Cibuli rozkrojíme a nasucho opečeme na pánvi. Když řez ztmavne, přidáme ho k ostatní zelenině a vše osolíme. Vaříme na mírném ohni. Po 2-3 hodinách vývar scedíme přes cedník vyložený čistou utěrkou. Vychladolu zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Obereme maso na knedlíčky, které rozmixujeme se 2 vejci, strouhankou a 8 lžícemi mléka. Osolíme, opepříme a ze směsi vytvarujeme menší knedlíčky, které necháme v lednici chvíli zatuhnout. Mezitím připravíme těstíčko ze 2 vajec, polohrubé mouky a zbylého mléka. Prošleháme viličkou a namočíme v něm knedlíčky. Následně je obalíme v mandlových lupíncích, které osmažíme. Do talířů rozdělíme knedlíčky, zalijeme je vývarem a ozdobíme petrželkou.