Postup přípravy receptu Duha - nepečený tvarohový dort:
Plátky želatiny namočíme do 10 lžic vody, necháme rozpustit, pak zahříváním (nesmí se vařit!) rozpustíme a necháme vychladnout.
V malém kastrůlku nebo plechovém hrnečku rozpustíme máslo a také necháme zchládnout.
Do dortové formy nebo skleněné formy na koláč o průměru 26 cm poklademe piškoty a zacákáme je rumem (nebo šťávou z kompotu).
Ovoce nakrájíme na plátky.
Do šlehací mísy dáme tvarohy, vanilkový cukr, obě vejce, cukr, rozpuštěné máslo, želatinu a vyšleháme do hladkého krému. Polovinu vylijeme na piškoty do formy. Poklademe ovocem. Druhou polovinu obarvíme kakaem, nalijeme na ovoce do formy a dáme asi na 2 hodiny do chladničky.
Podáváme ke kávě třeba ozdobené šlehačkou.