Použité suroviny receptu Dukátky s malinovou čepičkou:
50 g másla
| 100 g moučkového cukru
| 1 balení vanilkového cukru
| špetka soli
| 2 vejce
| 250 g hladké mouky
| 1 balení vanilkového pudinku
| 1 balení kypřicího prášku
| 150 g malinové marmelády
Postup přípravy receptu Dukátky s malinovou čepičkou:
Troubu vyhřejeme na 180 °C. Ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl, až vznikne bělavá pěna. Po jednom přišleháme vejce. Smícháme pudinkový prášek, mouku a kypřicí prášek. Směs prosijeme na ušlehanou pěnu, vše zamícháme a vypracujeme hladké vláčné těsto. Z něj pak utvoříme malé kuličky.
Kuličky poskládáme na plechy vyložené pečicím papírem. Doprostřed každé kuličky vytlačíme důlek a rovnoměrně do nich rozdělíme zavařeninu. Pečeme asi 15 minut. Po vyjmutí necháme vychladnout na kuchyňské podložce.
Fotky receptu Dukátky s malinovou čepičkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!