720 ml višní /zavařených/
| 1 pudink
| 500 ml mléka
| 250 g cukru
| 250 g másla
| 6 vajec
| 350 g polohrubé mouky
| 1 prášek do pečiva
| 2 lžíce kakaa
| kůra a šťáva z citrónu
| 200 g čokoládové polevy
| 250 g másla
| tuk na formu
Postup přípravy receptu Dunajské višňové řezy:
Pudink smícháme se 6 lžícemi mléka a 75 g cukru. Zbylé mléko dáme vařit a do vroucího mléka vlejeme pudink. Uvaříme a necháme vychladnout. Máslo a 175 g cukru utřeme do pěny, postupně zašleháme vejce, mouku s práškem do pečiva. Do půlky těsta vmícháme kakao. Plech vymastíme tukem, vlijeme do něho světlé těsto, pak tmavé a na vrch uložíme višně. Upečeme při 180 stupních.
Další máslo vymícháme s citrónovou kůrou a šťávou, postupně přidáme vychlazený pudink. Rozetřeme na studený koláč. Polijeme čokoládou.
Fotky receptu Dunajské višňové řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!