Použité suroviny receptu Dušená jablka s tvarohovou pěnou:
1 kg jablek
| 200 g cukru
| 1/8 l vody
| 2 cm vanilkového lusku
| 1/2 citronu (šťáva)
| 2 žloutky
| 150 g moučkového cukru
| 500 g tvarohu
| 1/4 l smetana ke šlehání
Postup přípravy receptu Dušená jablka s tvarohovou pěnou:
Oloupaná jablka rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a vložíme do cukru povařeného s citronovou šťávou a trochou vanilinového cukru. Jablka v cukru udusíme doměkka, ale jen tak, aby se nerozvařila.
Pak je pokapeme citronovou šťávou. V míse umícháme do pěny žloutky s cukrem a trochou vanilinového cukru. Postupně přidáváme rozetřený měkký tvaroh a nakonec lehce vmícháme šlehanou smetanu.
Skleněné pohárky plníme střídavě vrstvou dušených jablek a tvarohovou pěnou.
Fotky receptu Dušená jablka s tvarohovou pěnou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!