Použité suroviny receptu Dušená jablka s vanilkovým krémem:
8 menších nakyslých jablek
| 3 lžíce vody
| 1 lžíce citrónové šťávy nebo 2 lžíce bílého vína
| 2 lžíce cukru
| kompotované brusinky nebo pikantní zavařenina
| Krém: 1/2 l mléka
| 50 g cukru
| 2/3 pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
Postup přípravy receptu Dušená jablka s vanilkovým krémem:
Z jablek vyřízneme jádřince, oloupáme, srovnáme do ohnivzdorné misky, podlijeme okyselenou a oslazenou vodou a za občasného přelévání udusíme nepříliš doměkka. Okapaná jablíčka srovnáme na talířky, naplníme okapanými kompotovanými brusinkami nebo zavařeninou a přelijeme horkým krémem. Ihned podáváme.
Fotky receptu Dušená jablka s vanilkovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!