Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
![1.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušená játra trochu jinak:
400-500 g hovězích jater (chutnější jsou však vepřová)
| trochu mléka na-zjemnění (nemusí být)
| 50-75 g slaniny (tučnější od šunky, kladenske pečeně apod.)
| 1 špetka mletého pepře
| 1 menší i střední cibule
| dle potřeby: tuk (kdo může sádlo)
| 1 lžička tlučeného pepře
| asi 2-4 dkg hladké mouky na zahuštění
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Dušená játra trochu jinak:
Nejdříve ze spodní strany jater stáhneme našedivělou blanku. Na rozpálený tuk dáme nadrobno nakrájenou cibuli a po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a kmín.
Po zhruba 6-8 minutách vložíme na kostky nakrájená játra a opepříme je. Posypeme hladkou moukou, mícháme, po 1-2 minutách, až se vše opraží, podlijeme vřelým vývarem (vodou s 1/2 kostky masoxu).
Uzavřeme v papiňáku a necháme dle svého zvyku udusit (můžeme dělat i v nižším hrnci hod pokličkou). Po udušení papiňák otevřeme, můžeme přidat mléko (smetanu či šlehačku), 5-6 minut mímě prohřejeme. Ke konci prohřívání osolíme a dochutíme.
Doporučená příloha:
rýže, houskový knedlík, brambory, pečivo.
Fotky receptu Dušená játra trochu jinak:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!