Postup přípravy receptu Dušená krůtí stehna s bylinkami:
Oloupané brambory a mrkev, vše pokrájené na tenká kolečka, lehce osmahneme za stálého míchání na rozpáleném oleji. Pak vmícháme drobně nakrájenou cibuli a když zesklovatí, vyjmeme děrovanou lžící zeleninu z pánve a na olej vložíme osolená krůtí stehna, která osmahneme po všech stranách dozlatova. Přidáme zpět zeleninu, posypeme jemně sekanými bylinkami, přidáme bobkový list, zalijeme vínem, osolíme, opepříme, uvedeme do varu a na menším plameni pod pokličkou dusíme stehna doměkka. Podle potřeby během dušení podlijeme vodou nebo vývarem. Mezitím rozpustíme v jiné nádobě máslo, vmícháme mouku a připravíme jíšku. Měkká stehna vyjmeme, do omáčky vmícháme opatrně jíšku, aby se nevytvořily hrudky, krátce povaříme a omáčkou stehna na talíři zalijeme. Podáváme s rýží.