Použité suroviny receptu Dušená štika s vinnou zálivkou :
600 g filé z mořské štiky
| 150 g vepřové šunky
| 60 g strouhaného parmazánu
| 1 pomeranč
| 2 lžíce kečupu pikant
| 4 žloutky
| 2 dl bílého vína
| špetka soli a provensálského koření
| 50 g másla
Postup přípravy receptu Dušená štika s vinnou zálivkou :
Plátky štiky osolíme, posypeme kořením a střídavě je skládáme těsně vedle sebe. Poklademe plátky vepřové šunky, které ještě předtím zakápneme kečupem a lehce posypeme strouhaným parmazánem. Znovu poklademe ochucenou rybou a šunkou se sýrem. Na rybí řezy přidáme plátky másla a zalijeme zálivkou z bílého vína se žloutky, pomerančovou šťávou a špetkou soli. Pečeme do zlatova v horké troubě nejméně půl hodiny. Podáváme s dušenou zeleninou a bílým vínem.
Fotky receptu Dušená štika s vinnou zálivkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!