Postup přípravy receptu Dušená zaječí kýta:
Zeječí kýty vypereme, osušíme a odblaníme. Mrkev, celer a rajčata očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme. Zrnka pepře roztlučeme s tymiánem a s bobkovým listem, zeleninou, octem a 1/4 litrem vody přivedeme k varu. Marinádu necháme vychladnout, nalijeme na zaječí kýty a marinujeme přikryté v chladničce 12-24 hodin. Maso osušíme, marinádu přecedíme a zeleninu dáme stranou. Kýty opečeme na oleji dohněda, přilijeme 1/8 litru ohřátého nálevu a 1 hodinu dusíme. Postupně přiléváme horký nálev a vývar. 10 minut před dodušením přidáme zeleninu. Před podáváním omáčku zjemníme červeným vínem, kyselou smetanou a ochutíme solí a pepřem.