Postup přípravy receptu Dušené fazole adzuki s okurkou a šunkou:
Fazole Adzuki namočíme nejméně na 12 hodin do vody. Vaříme ve vodě, ve které byly namočeny, asi 25 minut (při slabé teplotě – ale var nesmí pominout) a slijeme.
Oloupeme okurku, nakrájíme na malé krychličky a prolijeme jednou lžící octa. V přikryté nádobě uložíme do chladu.
Cibuli oloupeme, nasekáme na malé kousky a osmažíme na troše oleje. Když začne jemně hnědnout, přidáme rozdrcený česnek, promícháme, vsypeme nakrájenou šunku, promícháme - a vsypeme fazole Adzuki.
Opět promícháme, přilijeme víno a přidáme všechny ingredience (s výjimkou okurky). Dusíme asi 13-15 minut Zhruba po deseti minutách přidáme krychličky okurky a dle chuti osolíme a opepříme a dodusíme.
Zbytek nespotřebovaného vína je nejlepší přílohou.