Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 110 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené jehněčí na celeru a cibuli:
3 lžíce olivového oleje
| 2 stonky řapíkatého celeru
| 375 g naložených cibulek
| 1 kg jehněčí kýty nebo plece bez kosti
| 2-3 snítky rozmarýnu
| 2 bobkové listy
| 4,5 dl kuřecího vývaru
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Dušené jehněčí na celeru a cibuli:
V zapékací nádobě rozehřejeme olej. Přidáme pokrájený celer a cibulky a při mírné teplotě 5 minut smažíme. Přidáme na kousky pokrájené maso, polovinu rozmarýnu, bobkové listy a podle chuti sůl a pepř. Při střední teplotě vše smažíme, dokud není maso po všech stranách dohněda. Přilijeme vývar a dostatečné množství vody, aby bylo maso ponořené. Hrnec zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě vaříme asi 1 hodinu. Vyjmeme a vyhodíme bylinky. Hotový pokrm ozdobíme zbývajícím rozmarýnem a podáváme.
Fotky receptu Dušené jehněčí na celeru a cibuli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!