Postup přípravy receptu Dušené králičí ramínko s olivami:
Králíka den předem vykostíme a vložíme do vakuovací nádoby, zalijeme ho olejem, přidáme česnek a tymián, zavakuujeme a necháme v chladu odležet. Kosti vložíme do většího hrnce spolu se zeleninou a vaříme alespoň 60 minut. Vzniklý vývar přecedíme a uchováme v chladu. Druhý den maso vyjmeme, osolíme, opepříme, srolujeme do ruličky a svážeme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Balíčky masa přesuneme do pekáče. Přidáme badyán, česnek a tymián a vše zalijeme králičím vývarem. Pekáč zakryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě při 150°C asi 3 hodiny. Maso by mělo být krásně měkké. Králíka necháme ve vývaru vychladnout. Víno nalijeme do rozpálené pánve, necháme ho provařit a zredukovat na minimum. Přilijeme zbylý králičí vývar a doplníme telecím. Vaříme, dokud se omáčka nezredukuje asi na třetinu a nezhoustne. Z povrchu neustále sbíráme pěnu a nečistoty. Hustou omáčku sejmeme z ohně a zašleháme do ní studené máslo.
Brambory vaříme ve slupce v dostatečném množství vody pod bodem varu, až budou měkké. Smetanu ohřejeme přibližně na 50°C a máslo na pokojovou teplotu. Uvařené brambory scedíme, vrátíme je zpět do hrnce a na oheň, aby se z nich odpařila všechna tekutina. Brambory pak oloupeme a propasírujeme lisem. Postupně do nich zašleháme smetanu a máslo. Na závěr kaši osolíme a opepříme.