Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.11. 2024
Dnes má svátek René
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Dušené králičí ramínko s olivami

fotka Dušené králičí ramínko s olivami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Dušené králičí ramínko s olivami:

4 přední králičí nohy  | 100 ml olivového oleje  | 4 stroužky česneku  | 4 snítky tymiánu  | 2 mrkve  | 1 petržel  | 1/2 pórku  | 2 hvězdičky badyánu  | 100 ml bílého vína  | 250 ml telecího vývaru  | 80 g másla  | Kaše:  | 1 kg brambor  | 100 g másla  | 200 ml smetany  |  sůl  |  pepř

Postup přípravy receptu Dušené králičí ramínko s olivami:

Králíka den předem vykostíme a vložíme do vakuovací nádoby, zalijeme ho olejem, přidáme česnek a tymián, zavakuujeme a necháme v chladu odležet. Kosti vložíme do většího hrnce spolu se zeleninou a vaříme alespoň 60 minut. Vzniklý vývar přecedíme a uchováme v chladu. Druhý den maso vyjmeme, osolíme, opepříme, srolujeme do ruličky a svážeme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Balíčky masa přesuneme do pekáče. Přidáme badyán, česnek a tymián a vše zalijeme králičím vývarem. Pekáč zakryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě při 150°C asi 3 hodiny. Maso by mělo být krásně měkké. Králíka necháme ve vývaru vychladnout. Víno nalijeme do rozpálené pánve, necháme ho provařit a zredukovat na minimum. Přilijeme zbylý králičí vývar a doplníme telecím. Vaříme, dokud se omáčka nezredukuje asi na třetinu a nezhoustne. Z povrchu neustále sbíráme pěnu a nečistoty. Hustou omáčku sejmeme z ohně a zašleháme do ní studené máslo.
Brambory vaříme ve slupce v dostatečném množství vody pod bodem varu, až budou měkké. Smetanu ohřejeme přibližně na 50°C a máslo na pokojovou teplotu. Uvařené brambory scedíme, vrátíme je zpět do hrnce a na oheň, aby se z nich odpařila všechna tekutina. Brambory pak oloupeme a propasírujeme lisem. Postupně do nich zašleháme smetanu a máslo. Na závěr kaši osolíme a opepříme.


Fotky receptu Dušené králičí ramínko s olivami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Dušené králičí ramínko s olivami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !