Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Dušené kuře s houbami:
1 masité kuře o váze asi 1500 g
| 500 g čerstvých hřibů
| 1 cibule
| 2 polévkové lžíce rajského protlaku
| 1 bujonová kostka (Masox, slepičí vývar)
| 2 polévkové lžíce másla
| 125 ml olivového oleje
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Dušené kuře s houbami:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, bujonovou kostku rozpustíme v 150 ml vody, kuře omyjeme, osušíme a vložíme do většího oválného pekáčku. Přidáme část másla, olej a cibuli. Na středně silném plameni je ze všech stran opečeme dorůžova. Přidáme rajský protlak, sůl, pepř a bujonový extrát.
Hodinu dusíme pod pokličkou a když je nutné, podlijeme vodou. Hřiby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na mírném ohni je 30 minut na zbytku másla dusíme. Odložíme na teplo. Kuře vyjmeme z pekáčku a rovněž odložíme na teplo. Do šťávy v pekáčku vsypeme hřiby a za stálého míchání dusíme 5 minut.
Kuře vložíme zpět do pekáčku a vše ještě 10 minut podusíme. Pak vyjmeme, rozdělíme na porce a na míse obložíme hřiby. Polejeme šťávou a podáváme.
Fotky receptu Dušené kuře s houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!