Postup přípravy receptu Dušené rybí vnitřnosti:
K přípravě jídla použijte běžně užívané vnitřnosti z kapra včetně mlíčí nebo jiker a navíc plovací měchýř a střívka. Přidejte i maso z hlavy. Před přípravou na ohni musíte zvlášť upravit střívka a měchýř. Střívka a plovací měchýř rozstřihněte nůžkami, dejte do misky, zasypte solí, pečlivě pro mněte a pak propláchněte teplou vodou. To opakujte dvakrát až třikrát. Nakonec zalijte střívka octem, zasypte solí, promněte a opláchněte studenou vodou. Delší střívka přestřihněte na kratší kousky. Do pánve nalijte olej a do horkého oleje přidejte spodní, bílou část pórku šikmo nakrájenou na proužky. Krátce osmažte a hned přidejte všechny vnitřnosti a maso z hlavy. Smažte na prudkém ohni tak dlouho, až se voda, kterou vnitřnosti pustí, úplně vysmaží. Přitom je opatrně obracejte špachtlí. Potom přidejte sojovou omáčku, polovinu česneku nakrájeného na plátky, sůl, zázvor a přibližně 8 lžic vody. Pánev přikryjte pokličkou a duste na prudkém ohni asi 5 minut. Pokud se voda vyvaří, přidejte další, aby byly vnitřnosti částečně ponořené. Nakonec přidejte do pánve zbylý česnek a zelenou část pórku. Šťáva nemá být vodnatá, a proto ji zahustěte lžičkou Solamylu rozmíchanou asi se dvěma lžícemi vody. Po zhoustnutí šťávy obsah pánve protřepte, oheň vypněte a jídlo hned podávejte s rýží nebo s chlebem.