Postup přípravy receptu Dušené telecí srdce:
Srdce rozpůlíme a dobře očistíme.
Z pórku odkrojíme kořínkovou a zelenou část, zbytek nakrájíme na asi 6 cm dlouhé kousky, rozpůlíme a dobře opláchneme.
Očištěnou, omytou mrkev také nakrájíme na 6 cm dlouhé kousky, potom je podélně nakrájíme na plátky a ty pak nakrájíme na jemné nudličky.
Půlky srdce osolíme, opepříme a prudce orestujeme na rozehřátém másle (20 g), přilijeme portské víno, přikryjeme a dusíme 10 minut při střední teplotě.
Půlky srdce vyjeme a zabalíme do alobalu.
V jiné pánvi rozehřejeme zbytek másla a nakrájenou zeleninu na něm opečeme.
Přilijeme bílé víno, přikryjeme a dusíme několik minut doměkka tzv. na skus.
Do uvolněné pánve přidáme dušenou zeleninu, zakysanou smetanu, krátce povaříme a přimícháme kerblíkové lístky.
Srdce nakrájíme na tenké plátky (uvnitř musí být růžové) a podáváme se zeleninou.