Použité suroviny receptu Dušení holubi na orientální způsob:
4 mladí holubi
| 100 g šunky
| 200 g čerstvých žampiónů
| 70 g slaniny
| 3 lžíce oleje
| 3 lžíce sójové omáčky
| 2 lžíce dezertního vína
| 3 stroužky česneku
| 1/2 lžičky kari koření
| 100 g sterilovaného hrášku
| sůl
Postup přípravy receptu Dušení holubi na orientální způsob:
Holuby očistíme, omyjeme a osušíme. Prošpikujeme slaninou a potřeme sójovou omáčkou a česnekem rozetřeným se solí. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a holuby pomalu smažíme. Část oleje slijeme, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, kari koření, sójovou omáčku, dezertní víno a vývar. Přikryjeme a dusíme asi 30 minut. Potom přidáme na plátky nakrájené žampióny a dodusíme. Nakonec přidáme sterilovaný hrášek, krátce podusíme a podáváme s dušenou rýží.
Fotky receptu Dušení holubi na orientální způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!