Použité suroviny receptu Dušený hlávkový salát s karotkou:
5 hlávek salátu
| 1 menší cibule
| 250 g šunky
| 500 g mladé mrkve
| sůl
| 3 lžíce másla
| podle potřeby hovězí vývar
Postup přípravy receptu Dušený hlávkový salát s karotkou:
Omytý hlávkový salát povaříme asi 4 minuty v osolené vodě a vychladíme. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a krátce osmahneme na másle. Přidáme na větší kostičky nakrájenou šunku, podusíme a zalijeme hovězím vývarem. Z hlávkového salátu důkladně vymačkáme rukama vodu. Vložíme jej spolu s celými mladými mrkvemi do připraveného základu, mírně přisolíme a dusíme doměkka. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory omaštěné máslem a posypané nasekanou petrželovou natí.
Fotky receptu Dušený hlávkový salát s karotkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!