300 g malé cibule
| 1 vykuchaný králík
| 1 sklenice kompotovaných švestek
| dle chuti: sůl a pepř
| 3 jablka
| 2 lžíce oleje
| 1 bobkový list
| 1/4 l bílého vína
| 1/4 l čistého vývaru
| dle chuti: nahrubo mletý pepř na posypání
Postup přípravy receptu Dušený králík na ovoci:
Nejprve oloupeme cibuli. Králíka umyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Pak jej potřeme solí a pepřem.
Na pánvi rozpálíme olej. Na něm asi po dobu 5 minut opečeme maso ze všech stran. Přidáme cibuli, bobkový list, víno, vývar a po dobu jedné hodiny necháme dusit v předehřáté troubě (200 °C).
Opraná a osušená jablka rozčtvrtíme a odstraníme z nich jádřince. Potom je ještě rozkrájíme na menší kousky. Švestky vyndáme z plechovky a necháme okapat. Rovněž je pokrájíme na menší kousky.
Asi 10 minut před ukončením dušení přidáme švestky spolu s jablky k masu. Posypeme nahrubo mletým pepřem, osolíme a podáváme s vařenými brambory.
Fotky receptu Dušený králík na ovoci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!