1 ks vykuchaný králík
| sůl
| pepř
| 75 g másla
| 100 g šalotky
| 4 stroužky česneku
| 2 lžičky sekaného rozmarýnu
| 2 lžičky tymiánu
| 1 lžička oregana
| 250 ml červeného vína
| 50 g vypeckovaných černých oliv
| 50 g vypeckovaných zelených oliv
| tymián na ozdobu
Postup přípravy receptu Dušený králík s olivami:
Králíka omyjeme pod studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na 8 porcí. Do masa vetřeme sůl a pepř.
Maso dáme do kastrolu a na rozehřátém másle po obou stranách asi 10 min. dozlatova opékáme.
Přidáme oloupané a rozpůlené šalotky a rozpůlený česnek. Spolu s masem dalších 5 min. pečeme.
Posypeme rozmarýnem, tymiánem a oreganem. Pozvolna přiléváme červené víno, podle potřeby přidáme ještě trochu vody. Přikryté dusíme 50-60 min. Během dušení porce králíka občas obracíme.
Asi 5 min. před koncem dušení přidáme olivy. Osolíme a opepříme. Dušeného králíka nakonec ozdobíme několika snítkami tymiánu.
Fotky receptu Dušený králík s olivami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!