8 řezů úhoře (po 60-70 g)
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| na obalení hladká mouka
| 1 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| asi 200 g směsi čerstvé nebo zmrazené zeleniny (mrkev, hrášek, fazolky, kukuřice apod.)
| několik kapek citronové šťávy
| 80-100 g zmrazených nebo konzervovaných oloupaných převařených krevet
| trochu na ozdobění čerstvých bylinek nebo natě
Postup přípravy receptu Dušený úhoř s krevetami:
Řezy úhoře bez kůže na hřbetě několikrát zlehka nařízneme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na směsi oleje a másla ze všech stran opečeme. Přidáme nakrájenou zeleninu, zakapeme citronovou šťávou, trochu podlijeme a pod pokličkou zvolna dusíme. Nakonec přidáme krevety a pokrm prohřejeme. Ozdobíme zelenými bylinkami.
Fotky receptu Dušený úhoř s krevetami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!