Použité suroviny receptu Dvojbarevná buchta se zakysanou smetanou:
5 vajec
| 25 dkg polohrubé mouky
| 25 dkg cukru krystal
| 1 prášek do pečiva
| 3 lžíce kakaa
| z 1 citronu citronová kůra
| 100 ml vlažné vody
| 50 ml oleje
| 2 zakysané smetany
| dle chuti: cukr na oslazení smetany
Postup přípravy receptu Dvojbarevná buchta se zakysanou smetanou:
Vyšleháme si 5 žloutků s krystal. cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, kůru z 1 citronu, mouku s práškem do pečiva. Nakonec přidáme vyšlehané bílky. 3/4 směsi vylejeme na vymazaný a vysypaný plech. Do zbytku směsi dáme cca 3 lžíce kakaa a vyšleháme. Najejeme na světlé těsto. Dáme péct do předehřáté trouby na 170 st. na cca 30 minut. Téměř vychladou buchtu potřeme zakysanou smetanou, do které jsme dle chuti přidali cukr ev. vanilinový cukr. Na konec posypeme kakaem, nebo skořicí. Kdo má co rád. Dáme do lednice aspoň na 3 hod. Buchta je krásně vláčná a vysoká.
Fotky receptu Dvojbarevná buchta se zakysanou smetanou: