Použité suroviny receptu Dvojitá hrachová polévka:
50 g parmazán
| dle chuti: zázvor mletý
| dle chuti: sůl
| 100 g hrách
| dle chuti: máta
| 4 ks cibulka jarní
| dle potřeby: olej olivový
| dle chuti: česnek
| 200 g párky
| 1/4 ks salát ledový
| 1 ks cibule
| 200 g hrášek mražený
| dle chuti: pepř mletý
Postup přípravy receptu Dvojitá hrachová polévka:
V hrnci na oleji opečeme párky nakrájené na kolečka a vyndáme je na ubrousek. Do hrnce přidáme cibuli a česnek a dusíme doměkka. Potom přidáme jarní cibulku, salát, mátu a zázvor a pod pokličkou dusíme 5 minut. Přilijeme vodu a přidáme loupaný hrách. Uvedeme do varu a potom za stálého míchání vaříme polévku 40 minut. Přidáme zmrazený hrášek a vaříme tak dlouho dokud nezměkne. Polévku odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Po částech polévku rozmixujeme dohladka, nalijeme zpátky , přidáme párky a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem a na talíři zdobíme parmazánem. Podáváme s chřupavým pečivem.
Fotky receptu Dvojitá hrachová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!