Postup přípravy receptu Dvojknedlíčková králičí polévka:
Hlavu a ostatní vnitřnosti z králíka uvaříme společně s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí a česnekem v osolené vodě. Po uvaření obereme do polévky kousky masa a rozkrájíme ostatní vnitřnosti, mrkev nakrájíme na kolečka a část celeru s petrželí rozmačkáme najemno vidličkou a přidáme hrášek, podle chuti a množství vody můžeme dochutit masoxem. Játrové knedlíčky připravíme tak, že v misce vidličkou najemno rozmačkáme všechny suroviny na knedlíčky a přidáváním strouhanky si uděláme hustou hmotu, kterou vytvarujeme do kuliček. Sýrové knedlíčky připravíme tak, že do hrníčku vyklepneme vejce, přidáme nastrouhaný sýr, ochutíme vegetou nebo podravkou a přisypáváme hrubou mouku do požadované hustoty. Ukoulené knedlíčky vhodíme do vařící polévky a vaříme asi 5 minut.