Postup přípravy receptu Dvoubarevný dort se šlehačkou:
Čokoládu nalámeme do misky, položíme na hrnec s vroucí vodou a za občasného míchání čokoládu rozpustíme. Vyjmeme z lázně a necháme za občasného zamíchání vychladnout. Čokoládu můžeme rozpustit také v mikrovlnné troubě na nejvyšší stupeň 2 minuty a pak ji utřít stěrkou dohladka. V míse utřeme nebo vyšleháme máslo a dvě třetiny cukru do pěny, přidáme vychladlou čokoládu, žloutky, mandle a zamícháme. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh, prosejeme mouku a postupně vmícháme do hmoty. Promícháme zlehka a pomalu, aby sníh nespadl a těsto nakypřil. Naplníme předem vymazanou a vysypanou formu, stěrkou uhladíme povrch a pečeme v předehřáté troubě asi 45-50 minut. Ke konci pečení můžeme dort zakrýt pečicím papírem, aby se na povrchu nepřipaloval. Než dort vyndáme z trouby, zkusíme špejlí v jeho středu, jestli těsto nelepí. Necháme vychladit nejlépe na mřížce a překlopíme na tác. Smetanu ušleháme se lžící cukru na tuhou šlehačku. Dort prokrojíme na půl, potřeme asi polovinou ušlehané smetany a zbylou šlehačkou potřeme povrch dortu. Posypeme čokoládou a podáváme.