Postup přípravy receptu Dvoubarevný kokosovník:
Na vál si připravíme mouku, žloutky, cukr a prášek do pečiva a uhněteme těsto, které rozdělíme na dvě části.
Do jedné dáme kakao, uhněteme a dáme zchladit. Rozválené bílé těsto dáme do dortové formy o průměru 27cm, kterou jsme vyložili papírem na pečení.
Mezitím z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vyšleháme. Přidáme kokos, smetanu a důkladně zlehka vymícháme.
Bílé těsto, které máme už přichystané ve formě potřeme džemem a kokosovým krémem. Na vrch nastrouháme na struhadle s hrubými oky hnědé těsto.
Kokosovník pečeme při teplotě 175 °C asi 40 minut.
Upečený dvoubarevný kokosovník nakrájíme a můžeme podávat.