Použité suroviny receptu Dýňová polévka s jablky a zázvorem:
800 g dýně
| 1 stroužek česneku
| 1 cibule
| 50 g čerstvého zázvoru
| 2 jablka
| 1 citron
| 1 malá červená feferonka
| 50 g másla
| sůl, pepř
| 1 lžička kari
| 1 l zeleninového vývaru
| 125 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu Dýňová polévka s jablky a zázvorem:
Dýni oloupeme, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostičky. Česnek, cibuli a zázvor nasekáme najemno. Jablka nakrájíme na kostičky, které zakapeme citronem. Z feferonky odstraníme semínka a také ji usekáme.
V hrnku rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibuli, česnek a zázvor. Zeleninu zasypeme kari a zpěníme. Přidáme dýni, část jablek a feferonky a orestujeme. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí.
Část kostiček dýně vyjmeme z polévky a zbytek rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem a znovu prohřejeme. Porce polévky ozdobíme kostičkami dýně a jablka.
Fotky receptu Dýňová polévka s jablky a zázvorem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!